Siirry sisältöön

 • Aatos Perheklinikka
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Materiaalit
  • Blogi
  • Yhteys

  Theraplay-terapia on lyhytterapia, joka pyrkii vahvistamaan lapsen ja vanhemman tai hoitajan välistä kiintymyssuhdetta, lapsen tervettä itsetuntoa ja kykyä toimia sosiaalisissa suhteissa. Kontaktia luodaan fyysisen läheisyyden, leikillisyyden ja hoivan kautta. Theraplay-terapia soveltuu mm. syömis- ja unihäiriöiden, vuorovaikutushäiriöiden ja esimerkiksi adoptio- ja sijaislasten traumaperäisten sopeutumishäiriöiden ja kiintymyssuhdeongelmien hoitoon.

  Ennen theraplay-hoidon aloittamista tehdään perhetutkimus (5-6 käyntiä), joka pitää sisällään tutustumisen, vanhemman/vanhempien haastattelun sekä lapsen ja vanhemman välisen videoidun vuorovaikutusarvion. Tutkimuksen pohjalta laaditaan terapialle perheen arkeen sopivat tavoitteet.

  Lapsen ja vanhempien yhteisten käyntien lisäksi vanhempia tavataan omilla keskustelukäynneillä.

  Theraplay-hoitojakso sisältää perheen tarpeesta riippuen noin 10-15 kertaviikkoista tapaamista.

  Theraplay-hoidot varataan suoralla yhteydenotolla asiantuntijaan.

  Esimerkkikertomus

  Perheemme kohtasi erilaisia vaikeuksia nuorimman lapsen syntymän aikaan, eikä vauvan ja minun välille oikein syntynyt yhteyttä minun kuormittuneisuuteni vuoksi. Tästä aiheutui ongelmia erityisesti ruokailu- ja pukemistilanteisiin. Kävimme Perheklinikalla Theraplay-hoitojakson. Yllätyin, kuinka paljon se vaikutti positiivisesti minun ja lapseni väliseen suhteeseen. Nyt meillä on parempi yhteys ja arjen ongelmat ovat vähentyneet huomattavasti.

  Palveluun liittyvät asiantuntijat

  Johanna Blåfield

  Psykologi, psykoterapeutti

  "Tärkeimpiä asioita elämässä ei näe silmillä vaan sydämellä."

  Outi Ukonmaanaho-Leinonen

  Psykologi

  ”Aidolla kohtaamisella ja läsnäololla pääsee pitkälle."

  Heli Ikonen

  Psykologi, psykoterapeutti

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso & 3. kerros