Siirry sisältöön

 • Aatos Perheklinikka
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Materiaalit
  • Blogi
  • Yhteys

  Lapsen toivominen ja odottaminen, synnytys ja vanhemmaksi tuleminen ovat erityisiä elämänvaiheita, jotka herättävät paljon toiveita ja kysymyksiä – ja usein myös huolia.

  Aatos Perheklinikan varhaisen vuorovaikutuksen asiantuntijoilta saat apua, kun toivot apua ja ymmärrystä omaan, puolison tai perheen tilanteeseen tai kun suhde vauvan tai taaperon kanssa mietityttää.

  Raskaus- ja vauva-ajan hoidollinen tuki tarkoittaa käytännössä yksittäisinä käyntejä vastaanotolla tai koko perheen kanssa lyhyinä hoidollisina jaksoina. Terapeutin kotikäynti on usein hyvä vaihtoehto.

  Tarvittaessa voidaan suunnitella myös tiiviimpi psykoterapeuttinen hoito. Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia on hoitomuoto, joka tehdään raskaus- ja vauva-aikana tai pikkulapsiaikana (0–3 v). Se koostuu yleensä viikoittaisista tapaamisista vastaanotto- tai kotikäynteinä, jolloin yksi tai molemmat vanhemmat sekä lapsi ovat mukana.

  Esimerkkikertomus

  Saimme pitkään toivotun lapsen, mutta vauvan synnyttyä minun oli kuitenkin vaikea saada yhteyttä vauvaan. Puolisokin kaipasi tukea vauvan kanssa olemiseen. Perheklinikan varhaisen vuorovaikutuksen asiantuntija auttoi meitä parantamaan suhdetta vauvan kanssa. Tapaamiset toteutettiin niin, että välillä vain toinen meistä vanhemmista oli paikalla vauvan kanssa ja välillä olimme tapaamisissa koko perheenä. Nyt meidän molempien ja vauvan välinen yhteys on paljon parempi kuin ennen ja uskomme, että selviämme hyvin vanhemmuuden haasteista lapsen kasvaessa.

  Palveluun liittyvät asiantuntijat

  Johanna Blåfield

  Psykologi, psykoterapeutti

  "Tärkeimpiä asioita elämässä ei näe silmillä vaan sydämellä."

  Teija Peltonen

  Perhe- ja paripsykoterapeutti

  "Perheiden kanssa työskennellessä tärkeintä on kyky osata kuunnella oikeita asioita."

  Anna-Leena Mannström

  Lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

  Outi Ukonmaanaho-Leinonen

  Psykologi

  ”Aidolla kohtaamisella ja läsnäololla pääsee pitkälle."

  Heli Ikonen

  Psykologi, psykoterapeutti

  Helena Östring

  Psykologi (PsL), psykoterapeutti

  "Kohtaamisen hetket rakentavat vuorovaikutusta."

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso & 3. kerros