Siirry sisältöön

 • Aatos Perheklinikka
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Materiaalit
  • Blogi
  • Yhteys

  Lapsella voi olla monenlaista koko perheen toimintaan vaikuttavaa oireilua ja käytöstä. Hänen voi olla vaikea ylläpitää tarkkaavuutta tai hän voi olla levoton ja keskittymiskyvytön. SIirtymätilanteet voivat olla aikaavieviä ja turhauttavia. Tavanomaiset toiminnot kuten syöminen, peseytyminen, pukeminen ja läksyjenteko eivät onnistu. Lapsi voi jumiutua johonkin toimintaan tai ajatukseen niin, että muu toiminta häiriintyy. Lapsen omaehtoisuus ja ehdottomuus estävät asioista puhumista ja tilanteiden ratkaisemista. Tällaisten neuropsykiatriseen oirekuvaan usein liitetyiden ominaisuuksien ja niiden kanssa pärjäämisen kanssa koko perheen huomioiminen on tärkeää. Perheklinikka tarjoaa räätälöityjä koko perhettä auttavia hoitokokonaisuuksia.

  Aatos perheklinikan kokeneet neuropsykiatriset valmentajat auttavat lasta ja perhettä saamaan arjen haasteita hallintaan. Neuropsykiatriseen valmennukseen voi osallistua lapsi, nuori tai aikuinen yksin tai sitä voidaan tehdä perhevalmennuksena. Työskentelyn lähtökohtana on asiakkaan kanssa yhdessä sovitut konkreettiset, arjen toimintakykyyn liittyvät tavoitteet. Toimintakyvyn parantuessa lapsen tai nuoren itsetunto vahvistuu ja hän alkaa luottamaan enemmän omiin kykyihinsä.

  Yksilökäynnit ovat pituudeltaan 45-60 minuuttia ja perhevalmennuskäynnit 60-90 minuuttia, ja ne voidaan toteuttaa myös kotikäynteinä ja joissain tilanteissa videovastaanottoina. Tapaamiset ovat yleensä kerran viikossa ja niitä voidaan sopia esimerkiksi 5-10 kerran jaksoissa. Palveluun voi hakeutua ilman lähetettä ja diagnoosia.

  Esimerkkikertomus

  Kävimme 9-vuotiaan lapsemme kanssa Perheklinikan neuropsykiatrisella valmentajalla ensin kolme kertaa ja sitten sovimme vielä seitsemän lisäkertaa. Saimme paljon tietoa kuinka voimme vanhempina auttaa lasta selviämään koulunkäynnin ja arjen haasteista. Lapsikin tuli mielellään tapaamisiin mukaan ja oppi keinoja hillitä itseään arjen pettymystilanteissa. Koko perheemme elämä muuttui rauhallisemmaksi.

  Palveluun liittyvät asiantuntijat

  Iina Väre-Heilimo

  Perhe- ja paripsykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja

  Kati Hanioja

  Perhe- ja paripsykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja

  "Kiinnostun siitä, kun ihmiset alkavat vastaanotolla puhua heille merkityksellisistä asioista."

  Tommi Vilppunen

  Perhe- ja paripsykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja

  Laura Widenius

  Lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

  Kun puhut, toistat jotain mitä jo tiedät. Mutta jos kuuntelet, voit oppia jotain uutta. – Dalai Lama

  Joonas Halmela

  Neuropsykiatrinen valmentaja

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso & 3. kerros