Siirry sisältöön

 • Aatos Perheklinikka
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Materiaalit
  • Blogi
  • Yhteys

  Aatos perheklinikka tarjoaa avun silloin, kun lapsi tai nuori oireilee. Kun perhe otetaan mukaan hoitoprosessiin, kaikkien ymmärrys lapsen tilanteesta syvenee. Se auttaa akuuttiin tilanteeseen ja ehkäisee ongelmia tulevaisuudessa.

  Tarjoamme myös raskaus- ja vauva-ajan hoitoja sekä pariterapiaa kaikenlaisissa elämänvaiheissa oleville pariskunnille.

  Hoitoprosessi suunnitellaan perheen kanssa yhdessä. Joskus tarvitaan pitkä hoitojakso, joskus yksikin käynti voi riittää. Jokainen asiakas kohdataan yksilöllisesti ja hoito räätälöidään aina perheen omien tarpeiden mukaan.

  Jos etsit Kelan palveluntuottajaa (pari- tai perhepsykoterapia, nuoren kuntoutuspsykoterapiaan liittyvä vanhempien ohjaus), tarkista asiantuntijan tiedoista kyseisen palvelun saatavuus ja ole häneen suoraan yhteydessä. HUS:n palvelusetelipalveluntuottajat löytyvät Palse.fi-sivustolta. Nämä palvelut eivät ole varattavissa nettiajanvarauksen kautta ja niistä sovitaan aina ensin asiantuntijan kanssa.

  Palvelujen hinnat ovat samat etänä ja lähivastaanottoina.

  Perheterapiat
  Pariterapiat
  Raskaus- ja vauva-ajan hoidot (0-3 vuotta)
  Theraplay
  Neuropsykiatrinen valmennus
  Vanhempien ohjaus
  Yhteistyökumppanit

  Asiakaskertomuksia

  Uusperheessämme oli ollut haasteita erilaisten kasvatustyylien vuoksi. Yksi lapsista alkoi oirehtia, ja päätimme hakea tilanteeseen apua. Tapasimme Perheklinikan perheterapeuttia, joka auttoi meitä perheenä luomaan omaa tapaa olla yhdessä ja selvittää eteen tulevia ongelmia. Me vanhemmat saimme ymmärrystä toisiamme kohtaan. Saimme perheterapeutista luotettavan rinnalla kulkijan, johon voimme jatkossakin tukeutua.

  Perheterapiat

  Saimme pitkään toivotun lapsen, mutta vauvan synnyttyä minun oli kuitenkin vaikea saada yhteyttä vauvaan. Puolisokin kaipasi tukea vauvan kanssa olemiseen. Perheklinikan varhaisen vuorovaikutuksen asiantuntija auttoi meitä parantamaan suhdetta vauvan kanssa. Tapaamiset toteutettiin niin, että välillä vain toinen meistä vanhemmista oli paikalla vauvan kanssa ja välillä olimme tapaamisissa koko perheenä. Nyt meidän molempien ja vauvan välinen yhteys on paljon parempi kuin ennen ja uskomme, että selviämme hyvin vanhemmuuden haasteista lapsen kasvaessa.

  Raskaus- ja vauva- ajan hoito

  Kävimme 9-vuotiaan lapsemme kanssa Perheklinikan perheterapeutilla ensin kolme kertaa ja sitten sovimme vielä seitsemän lisäkertaa. Saimme paljon tietoa kuinka voimme vanhempina auttaa lasta selviämään koulunkäynnin ja arjen haasteista. Lapsikin tuli mielellään tapaamisiin mukaan ja oppi keinoja hillitä itseään arjen pettymystilanteissa. Koko perheemme elämä muuttui rauhallisemmaksi.

  Nepsy-palvelut

  Aloimme puolison kanssa ajautua erilleen toisistamme arjen kiireiden keskellä. Molemmat tahoillamme olimme jo miettineet eron mahdollisuutta. Halusimme kuitenkin vielä yrittää yhdessä ja päätimme hakea meille apua. Pariterapia auttoi meitä lähentymään ja muistamaan, miksi olimmekaan alun perin toisemme valinneet. Pariterapiatapaamisissa saimme molemmat sanottua asioita, joita olimme padonneet sisällemme. Nyt meillä on taas yhteinen suunta elämässä.

  Pariterapia

  Ohjeet

  Voit varata ajan nettiajanvarauksella, olla suoraan yhteydessä asiantuntijaan tai soittaa palvelupuhelimeen puh. 010 325 4540. Asiantuntijoiden yhteystiedot löydät Asiantuntijat-sivulta. Voit myös lähettää yhteydenottopyynnön Yhteys-sivulta, jolloin soitamme sinulle takaisin.

  Jos etsit asiantuntijaa Kelan kuntoutuspsykoterapiaan (pari- tai perhepsykoterapia tai nuorten kuntoutuspsykoterapian vanhempien ohjaus), ota ensin suoraan yhteyttä asiantuntijaan paikkatilanteen selvittämiseksi. Jos sinulla on HUS:n palveluseteli, löydät palveluntuottajat Palse.fi-sivustolta ja voit olla heihin suoraan yhteydessä.

  Perheklinikka toimii Aatos klinikka Oy:n tiloissa Helsingissä osoitteessa Kumpulantie 7 A katutasossa sekä 3. kerroksessa. Tarkistathan, kummassa kerroksessa tapaaminen toteutuu. Soita tullessasi ovikelloa.

  Rakennuksen ulko-ovi on auki klo 7-18.15 välisen ajan. Jos vastaanottoaika on klo 18.15 jälkeen tai viikonloppuna, paina ulko-oven vasemmalla puolella olevaa ovisummeria, niin sinulle avataan ovi. Katutason ja 3. kerroksen tiloihin on erilliset summerit.

  Kumpulantien varrella on ilmaisia pysäköintipaikkoja. Mm. Ratamestarinkadulla, Kuortaneenkadulla ja Teollisuuskadulla on maksullisia pysäköintipaikkoja.

  Käytössämme on Viivi-sovellus, joka mahdollistaa vastaanoton toteutuksen etänä videopuhelun muodossa. Palvelu on asennettu Suomessa sijaitseville tietoturvallisille palvelinlaitteille. Palvelun avulla terapeutilla ja asiakkaalla on näkö- ja puheyhteys.

  Etäyhteyden onnistumiseksi tarkistathan, että:

  1. Sinulla on tietokone, jonka käyttöjärjestelmä on ajantasainen.
  2. Sinulla on Chrome-selain. Jos käytät Applen mobiililaitteita, tarvitset Safari-selaimen. Selain tulee olla aina päivitettynä viimeisimpään versioon.
  3. Tietokoneesi asetuksissa on sallittu kameran ja mikrofonin käyttö.
  4. Sinulla on etävastaanoton aikana käytössäsi häiriötön tila ja tarvittaessa kuulokkeet.
  5. Jos osallistujia on useampi, asettukaa siten, että kaikki osallistujat näkyvät kuvassa.
  6. Nettiyhteytesi on toimiva.

  Näin yhteys muodostetaan

  Saat sähköpostiisi ajanvarausvahvistuksen, johon lisätään automaattisesti mukaan linkki, josta klikkaamalla etäyhteys avautuu. Klikkaa linkkiä vastaanoton alkamisajankohtana. Anna tarvittaessa selaimelle lupa käyttää kameraa ja mikrofonia.

  Videoneuvotteluihin voi liittyä terapeutin lisäksi kolme eri osallistujaa. Voit lähettää saamasi ajanvarausvahvistuksen kahdelle muulle henkilölle, joiden haluat osallistuvan vastaanotolle kanssasi.

  Vahva tunnistautuminen

  Etäyhteyksillä toteutettavan hoidon yhteydessä asiakas tulee tunnistaa ennen ensimmäistä vastaanottokertaa. Saat ajanvarauksen jälkeen sähköpostin, jossa on linkki Navisec Health -palveluun. Tunnistaudu verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Kirjauduttuasi sisään palveluun voit kirjautua sieltä ulos. Vahva tunnistautuminen tarvitsee tehdä vain kerran.

  Saat siis ennen ensimmäistä etävastaanottoa sähköpostiisi kaksi linkkiä: toisen vahvaa tunnistautumista varten ja toisen videoyhteyttä varten.

  Hinnasto

  Kaikkiin laskuihin lisätään toimistomaksu 9,50 €. Lasku lähetetään kotiin käynnin/käyntien jälkeen.

  PalveluHinta
  Ensimmäinen käynti (60min), nettiajanvarauksella120 €
  Jatkokäynnit (60min)110 - 140 €
  Jatkokäynnit (90min) 140 - 180 €
  Kotikäynnit+75% tai sopimuksen mukaan
  Jos asiantuntija ei ole mukana nettiajanvarauksessa, saat hintatiedot olemalla häneen yhteydessä.
  PalveluHinta
  Ensimmäinen käynti (60 min), nettiajanvarauksella120 €
  Jatkokäynnit, yksilö (45 min)80 - 100 €
  Jatkokäynnit, yksilö (60 min)90 - 120 €
  Jatkokäynnit, perhe (60 min)110 - 140 €
  Jatkokäynnit, perhe (90 min)140 - 180 €
  Koti-, koulu- tai päiväkotikäynnit+75% tai sopimuksen mukaan
  PalveluHinta
  Seuraavat palvelut ovat varattavissa suoralla yhteydenotolla vastaanottajaan:
  Theraplay perhetutkimus (MIM) /käynti125 - 150 €
  Theraplay hoitojakso /käynti125 - 150 €
  Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiaSopimuksen mukaan
  Psykologin vastaanotto, ensimmäinen käynti (60 min)140 €
  Psykologin vastaanotto, jatkokäynti (45 min)105 €
  Psykologin vastaanotto, jatkokäynti (60 min)125 €
  Psykologin vastaanotto, jatkokäynti (90 min)180 €
  Perheterapeutin vastaanotto, ks. pari- ja perheterapiat

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso & 3. kerros